Vilken jävla generation jag kommer ifrån

Om oss unga kvinnor sägs det att vi strävar efter att synas. Allra helst som fotomodeller och mediamänniskor mitt i vimlet. Ofta armbågar vi oss fram och vi sätter jag och mitt i första rummet. 
Vi jobbar på en vacker och ungdomlig kropp. Har vi en sådan tror vi att vi har ett lyckat liv. Det har vi lärt oss av Ebba von Sydow. 
Och för att få denna kropp som är vägen till total lycka svälter och kräks vi, rakar och noppar, sminkar och tränar. Om vi mot förmodan skulle äta lite glass, ser vi till att ingen är i närheten när det händer. 

Multipla orgasmer är något vi kämpar för att uppnå. Det är ju viktigt att ha ett spännande, aktivt och avancerat sexliv. Det har vi lärt oss av Fråga Olle. 
Vi går till särskilda ungdomsmottagningar som hjälper oss att leva ut vår ungdomssexualitet. Där får vi banandoftande, åtsittande eller knottrade kondomer. Samtidigt som vi slipper oplanerade graviditeter och könssjukdommar. Vi stoppar in P-stavar, spiraler av koppar och minipiller. Blir skrämda av gonorré och HIV. 
Vi får knulla som vi vill. Bara vi använder kondom. Vem fan säger gummi nu för tiden?

Vi är döttrarna som vuxit upp till unga kvinnor. Och det sägs att vi blir vuxna i världens mest jämställda land. Nio procent kvinnor på chefsposter och fyrtio procent i riksdagen... Många av oss är utan jobb, och är vi det inte har vi projektanställning eller praktikplats. 

Vi har samma formella möjligheter att göra karriär som våra manliga jämnåriga. Det enda som skiljer oss från dem är en push-up och rakade ben. Och ett långsmalt ansiktsuttryck av förvåning när vi inser att våra löner är åttio procent av deras. Att det kan bli svårt att få ihop nödvändigheten av att besöka alla världens hörn, samtidigt som vi gör karriär förvånar oss också. 

80-talister. En trasig generation.


Kommentarer
Postat av: Totte

Jävligt bra skrivet...

2009-03-25 @ 21:24:17
Postat av: Kollega

Det ryktas om att du kommer tillbaka till politiken.. Fan va kul, du är saknad! Kör hårt! /A

2009-03-25 @ 23:24:34
Postat av: J

Vem är det som tar bort kommentarer? Du eller nån lagens väktare?



J

2009-03-26 @ 09:55:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0